Kroppens energibaner

Kroppen er styret af forskellige systemer. De fleste kender til nervesystemet, blodomløbet og hormonsystemet men kender DU til kroppens energisystem – også kaldet meridianerne?

Meridianerne er kroppens energitransportsystem, der består af energikanaler. Disse energikanaler sørger for at der er et flow og en fornyelse af energi i kroppens system, og de arbejder for dig uden, at du måske overhovedet ved, at de eksisterer. Meridianbanerne påvirker hvert eneste organ og dets fysiologiske system. Eksempelvis hjerte, lever, lunge mave, tyndtarm, tyktarm osv. Hvert system forsynes af mindst én meridian og har navn efter det primære organ eller system som den er forbundet til.

Alle meridianer indeholder tilsammen hundredvis af ganske små energipunkter (varme punkter) som kan stimuleres ved hjælp af fx. tryk, healing eller akupunktur. Herved frigives og/eller omdirigeres energi. Punkterne befinder sig på hudens overflade, men de meridianer som de er forbundet med, bevæger sig langt ind i kroppen og gennem alle organer og muskelgrupper. Et system som måske kan være svært at forstå funktionen af for vores almene viden om kroppen og for vores sunde fornuft.

Det kan sammenlignes lidt med blodårene. På samme måde som blodårene transporterer blod, transporterer meridianerne energi. Som kroppens “energimæssige blodcirkulation” fører meridianerne livskraft og balance med sig, de fjerner blokeringer, justerer stoftskiftet og afgør hvor hurtigt vore celler forandrer sig.

Meridianerne er lige så vigtige som blodstrømmen og for vores krops optimale funktion! Vores liv og sundhed afhænger af dem begge. Hvis energien i en meridian er blokeret eller ikke reguleres korrekt, er det system den forsyner i fare. I særlige behandlingsformer opløses og afbalanceres tung og blokeret energi i kroppens meridianbaner og energisystem, så energien i din krop og i dit sind, flyder lettere og herved forebygges sygdomme.

Allerede efter 2-3 behandlinger oplever mange forbløffende resultater. Arbejdet med balance i energibanerne kan være svær at forklare og opleves oftest også forskelligt fra person til person.